Центр новин | Україна

вер. 29, 2017

Серцево-судинні захворювання забирають близько 400 тисяч життів українців щорічно

Київ, Україна: За даними ВООЗ Україна є країною №1 у Європі і № 2 в світі в рейтингу смертності від серцево-судинних захворювань[1]. Якщо в європейських країнах вже активно борються з цією проблемою, то в Україні це, як і раніше, причина 67% смертей[2]. З серцево-судинними захворюваннями стикається кожен другий українець. У минулому році ССЗ забрали життя 392 тисяч українців[3].

 

Сьогодні, 29 вересня відзначають Всесвітній день серця, щоб привернути увагу до проблеми ССЗ - основної причини смертності населення в світі. Щорічно від ССЗ помирає понад 17 мільйонів осіб по всьому світу - більше, ніж від онкологічних захворювань, респіраторних захворювань і діабету разом узятих. Левова частка таких смертей припадає на країни із середнім і низьким рівнем доходів населення[4].

 

Philips є глобальним партнером Дня Серця в світі та підтримує ініціативу в Україні - за допомогою програми турботи про здоров'я українців «Живи серцем».

 

«Щороку в Україні фіксують близько 50 тисяч випадків інфаркту і понад 100 тисяч випадків інсульту. На жаль, більшість людей в нашій країні поки не мають культури турботи про здоров'я. Поінформованість про важливість профілактики ССЗ дуже низька, мало хто усвідомлює необхідність медичного нагляду для раннього виявлення захворювань та факторів ризику.

Основні фактори ризику виникнення ССЗ - це підвищений кров'яний тиск, куріння, підвищений рівень холестерину і глюкози у крові, недостатнє споживання овочів та фруктів, зайва вага і фізична інертність.

Важливо, що нездоровий спосіб життя, який призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, більш характерний для чоловіків. Вони ж зазвичай до останнього відкладають візит до лікаря, отже, знаходяться у найбільшій зоні ризику. У нашому суспільстві турбота про здоров'я сім'ї традиційно покладена на жінку, саме тому так важливо кожній дружині та мамі стежити за правильним харчуванням, фізичною активністю і нагадувати чоловікам про необхідність регулярного обстеження."- коментує Володимир Жовнір - доктор медичних наук, заслужений лікар України, головний лікар центру дитячої кардіології та кардіохірургії - партнера програми «Живи серцем».

 

Профілактика та зниження факторів ризику - нездорове харчування, куріння, зайва вага, малорухливий спосіб життя - допомагає значно знизити захворюваність. Максимум корисної інформації про профілактику серцево-судинних захворювань зібрано на сайті програми «Живи серцем», розробленому спільно з Центром дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

 

Всесвітній День серця відзначають щорічно в останню неділю вересня, починаючи з 1999 року. Ось уже 18-й рік поспіль він проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) і Всесвітньої Федерації Серця для інформування про небезпеку серцево-судинних захворювань та методи їх профілактики.


 

[1] За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я;

[2] За даними Державної служби статистики України, 2016;

[3] За даними Державної служби статистики України, 2016;

[4]За даними Всесвітньої федерації серця (World Heart Federation, WHF) 2017.

Про Royal Philips


Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) – це провідна технологічна компанія, націлена на поліпшення якості життя людей на всіх етапах континууму здоров'я – від ведення здорового способу життя, профілактики та ранньої діагностики до лікування та догляду у домашніх умовах. Philips володіє глибокою експертизою в сфері споживчих товарів і охорони здоров'я та використовує передові технології для надання комплексних рішень. Штаб-квартира Philips знаходиться в Нідерландах, компанія займає лідируючі позиції в галузі медичної візуалізації, моніторингу пацієнтів і ІТ-систем, а також рішень для персонального догляду і техніки для дому. У 2016 році обсяг продажів рішень Philips для здоров'я і охорони здоров'я склав 17,4 млрд євро. У компанії працюють 71 000 співробітників більш ніж у 100 країнах. Новини про компанію Philips ви зможете знайти на веб-сайті http://www.philips.ua/ru

ДокладнішеЗгорнути

Теми

Контактна інформація

Оксана Балясникова

Оксана Баляснікова

PR-менеджер

Тел: +38 (044) 490 98 48

Поділитися в соцмережах

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Радимо переглядати наш сайт в останній версії браузера Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.