Центр новин | Україна

бер. 23, 2018

Результати діяльності Philips протягом 2017 року


Результати діяльності Philips протягом 2017 року: чистий прибуток у 1,9 млрд євро, 10 придбань і відзначення в рейтингу Dow Jones Sustainability Index 3 рік поспіль

Амстердам, Нідерланди: Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) опублікувала річний звіт за результатами діяльності 2017 року. Philips Україна ділиться кількома визначними даними зі звіту: фінансовими, інформацією щодо придбань бізнесу протягом минулого року, а також успіхами у підтримці сталості довкілля навколо світу.

 

Фінансові результати

 

У 2017 році продажі компанії зросли до 17,8 млрд євро. Номінальне збільшення сягнуло 2%, що відобразилося на номінальному зростанні на 3% у напрямках Personal Health і Diagnosis & Treatment, а також стабільним рівнем продажів у напрямках Connected Care & Health Informatics.

 

Чистий прибуток склав 1,9 млрд євро та збільшився на 379 млн євро порівняно з 2016 роком, що зумовлено покращенням операційної діяльності, зниженням чистих фінансових витрат, тощо.

2017 рік відзначився стабільним прогресом. Ми отримали дохід у 17,8 млрд євро від продажів, що підтверджено зростанням продажів на 4%.

Abhijit Bhattacharya

фінансовий директор Royal Philips

Чистий кумулятивний потік коштів сягнув 1.2 млрд євро, що на 756 млн більше, аніж у 2016 році.

 

Станом на 31 грудня 2017 року частка компанії у Philips Lighting скоротилась до 29,01% від акціонерного капіталу підрозділу, в результаті чого Philips перестане його контролювати та ще більше сфокусується на технологіях у сфері охорони здоров’я.  

 

Загальна вартість активів компанії в 2017 році сягнула 10,2 млн євро.

Вартість бренду на ринку зросла з 11,3 до 11,5 млрд доларів США, завдяки чому Philips зайняв 41 місце в глобальному рейтингу найцінніших брендів світу.

 

Придбання бізнесу

 

Розгалужена структура акціонерного капіталу компанії продовжує розростатися: за останній рік його сукупний об’єм збільшився на 11 млн простих акцій і зараз складає близько 941 млн. Протягом 2017 року Philips здійснив 10 придбань бізнесів, що інтегрувалися до міжнародної мережі компаній Philips та їх операційної діяльності. Сума чистого сукупного відтоку готівки на придбання склав 2,333 млн євро.

 

Найбільш помітним придбанням у 2017 році є корпорація Spectranetics — світовий лідер у галузі судинної хірургії, що представлений у 11 країнах та нараховує понад 900 співробітників.

 

9 серпня 2017 року Philips завершив придбання Spectranetics, придбавши всі випущені та оприлюднені акції Spectranetics за ціною 38,50 долара США за одиницю. Після завершення угоди Spectranetics стала повноправною дочірньою компанією Philips та була інтегрована до напрямку Diagnosis & Treatment.

 

Лідер галузі за індексом стабільності Dow Jones

 

Третій рік поспіль Philips був названий лідером галузі за рейтингом Dow Jones Sustainability Index, продемонструвавши найкращі серед конкурентів результати одразу у декількох категоріях, таких як корпоративне управління, кліматична стратегія та екологічна ефективність виробництва. Впровадження сталого розвитку до всіх елементів діяльності компанії — важлива частина її стратегії від моменту її заснування. Вже два роки працює програма «Здорові люди, стала планета», основами якої є стабільні рішення та операції, а також сталість по всьому ланцюжку постачання.

 

В четвертому кварталі 2017 року компанії вдалося підвищити показник Lives Improved до 2.2 млрд людей в усьому світі, зокрема в Китаї, Індії та Північній Америці. Philips планує розвивати цю ініціативу надалі і на останній Генеральній Асамблеї ООН, що відбулася у вересні, компанія взяла на себе додаткове зобов’язання покращити життя 300 млн людей, що проживають у громадах з недостатнім рівнем розвитку системи охорони здоров’я. Цьому, зокрема, сприятимуть 1 200 нових патентів, зареєстрованих протягом 2017 року. Переважна їх більшість сфокусувалися у зростаючих галузях здоров’я та добробуту.

 

Philips також отримала найвищий бал за проект «Розкриття інформації про вуглець» (Carbon Disclosure Project) 5-й рік поспіль. «Зелені» доходи, включаючи продаж продуктів та рішень, зросли до 60% від загальної суми отриманих доходів у 2017 році.

 

Докладніша інформація — у повному тексті річного звіту Philips англійською, який можна завантажити за посиланням: https://www.results.philips.com/#/

Про Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is a leading health technology company focused on improving people's health and enabling better outcomes across the health continuum from healthy living and prevention, to diagnosis, treatment and home care. Philips leverages advanced technology and deep clinical and consumer insights to deliver integrated solutions. Headquartered in the Netherlands, the company is a leader in diagnostic imaging, image-guided therapy, patient monitoring and health informatics, as well as in consumer health and home care. Philips' health technology portfolio generated 2016 sales of EUR 17.4 billion and employs approximately 70,000 employees with sales and services in more than 100 countries. News about Philips can be found at www.philips.com/newscenter.

ДокладнішеЗгорнути

Теми

Контактна інформація

Оксана Балясникова

Оксана Баляснікова

PR-менеджер

Тел: +38 (044) 490 98 48

Поділитися в соцмережах

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Радимо переглядати наш сайт в останній версії браузера Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.