Центр новин | Україна

квіт. 18, 2018

Таємнича справа зниклого фрукта


Philips і Державний музей в Амстердамі об'єднують елементи здорового життя, щоб підкреслити важливість споживання фруктів та овочів.  

Компанія Philips у партнерстві з Державним музеєм (Rijksmuseum) в Амстердамі запустила кампанію Dutch Masterjuices, що приблизно можна перекласти як «Голландські шедеври живосоку». Ціль цієї кампанії — висвітлити важливість споживання фруктів та овочів. Для цього з відомих живописів-натюрмортів «видалили» їхніх головних героїв — фрукти і овочі, залишивши відвідувачів музею дещо збентеженими та здивованими.

 

За оцінками багатьох досліджень, близько 86% європейців (українців в тому числі) не споживають рекомендовані п’ять порцій фруктів та овочів на день, то ж кампанія Dutch Masterjuices покликана звернути увагу на цей низький рівень споживання та запитати: чи помітили б люди, якщо цей важливий елемент забрали з раціону несподівано? Майже непомітна зміна у відомій картині «Натюрморт з квітами і фруктами» Яна ван Гейсума (Still Life with Flowers and Fruit, Jan van Huysum) все ж викликала плутанину серед публіки. Через деякий час зниклі фрукти з’являлися знов — у вигляді свіжовичавленого соку, щоб відвідувачі музею могли «спробувати мистецтво на смак». Соки також відображають зростаючу тенденцію до приготування соків та смузі для збільшення щоденного споживання фруктів і овочів.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує споживати щонайменше 400 г фруктів і овочів в день для профілактики таких хронічних захворювань, як серцево-судинні захворювання, рак, діабет та ожиріння. Dutch Masterjuices прагне поставити переваги споживання фруктів і овочів знову в центрі уваги. Важливо відзначити, що інші переваги включають:
 

  1. Фрукти та овочі як частина щоденного раціону зменшують ризик виникнення деяких неінфекційних захворювань (НРЗ), в тому числі серцево-судинні захворювання та певні види раку.
  2. Недостатнє споживання фруктів та овочів є опосередкованим чинником приблизно 14% смертей від раку шлунково-кишкового тракту, 11% — від ішемічної хвороби серця та близько 9% смертей від інсульту в усьому світі.
  3. Дієта, багата овочами та фруктами, може знизити артеріальний тиск, ризик інсульту і ризик розвитку проблем з очами та травленням, а також позитивно вплинути на рівень цукру в крові — а це допоможе тримати під контролем апетит.
  4. Домашні соки зі свіжих інгредієнтів зберігають до 90% поживних речовин, що містяться у фруктах і овочах.

Таємнича справа зниклого фрукта

Люсі Джонс (Lucy Jones), дієтолог і член Британської дієтологічної асоціації (British Dietetic Association, BDA), так прокоментувала запуск Dutch Masterjuices: «Це дійсно чудова кампанія, яка, я сподіваюсь, спонукає людей думати про їхні дієти та вибір способу життя. Фрукти та овочі є натуральними джерелами вітамінів та поживних речовин, що допомагають нам бути здоровими. Але люди в усьому світі не їдять достатньо фруктів і овочів. Деякі переймаються кількістю цукру, яку містять деякі фрукти, тому важливо звернутися до кваліфікованого дієтолога з будь-якими запитаннями або проблемами. Я сподіваюсь, що ця кампанія допоможе людям зрозуміти важливу роль фруктів та овочів у нашому харчуванні та спонукатиме до більшого їх споживання».

 

Егберт ван Акт (Egbert van Acht), керівник напряму Personal Health businesses в Philips, повідомив: «Ми у Philips вважаємо, що завжди є спосіб поліпшити життя, і ми прагнемо розвивати інновації, які сприяють поліпшенню здоров'я. Мистецтво збагачує життя людей, і як засновник та партнер Державного музею в Амстердамі ми дуже раді об'єднатися для проведення цієї кампанії, яка поєднує нашу пристрасть до мистецтва з нашим зобов'язанням щодо здорового способу життя. Через Dutch Masterjuices ми прагнемо показати, що правильне харчування є ключовим елементом здорового способу життя».

Я думаю, що натюрморти з фруктами доволі сильно недооцінені нашими відвідувачами, втім вони є зразками чудового мистецтва. Ми дуже цінуємо партнерство з Philips, адже відчуваємо — це дуже органічне поєднання, разом
ми збагачуємо життя людей в усьому світі

Тако Дібіц (Taco Dibbits)

директор Rijksmuseum

Картини, що були використані в кампанії Dutch Masterjuices:

 

Ян ван Гейсум, «Натюрморт з квітами і фруктами», 1728 р.

Ентоні Оберман, «Натюрморт із фруктами на теракотовому блюді», 1830 р.

Флоріс ван Дік, «Натюрморт із сиром», 1615 р.

 

Більше інформації та відео з кампанії Dutch Masterjuices — на сторінці www.philips.com/dutchmasterjuices.

Про Royal Philips


Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) — це провідна технологічна компанія, націлена на поліпшення якості життя людей на всіх етапах континууму здоров'я — від ведення здорового способу життя, профілактики та ранньої діагностики до лікування та догляду у домашніх умовах. Philips володіє глибокою експертизою в сфері споживчих товарів і охорони здоров'я і використовує передові технології для надання комплексних рішень. Штаб-квартира Philips знаходиться в Нідерландах, компанія займає лідируючі позиції в галузі медичної візуалізації, моніторингу пацієнтів і ІТ-систем, а також рішень для персонального догляду і техніки для дому. У 2016 році обсяг продажів рішень Philips для здоров'я і охорони здоров'я склав 17,4 млрд євро. У компанії працюють 71 000 співробітників більш ніж у 100 країнах.
Новини про компанію Philips Україна можна знайти на веб-сайті https://www.philips.ua

ДокладнішеЗгорнути

Теми

Контактна інформація

Оксана Балясникова

Оксана Баляснікова

PR-менеджер

Тел: +38 (044) 490 98 48

Поділитися в соцмережах

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Радимо переглядати наш сайт в останній версії браузера Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.