Центр новин | Україна

серп. 01, 2018

Інноваційна краса: тренди у дослідженні шкіри

Приблизний час читання: 5-7 хвилин

Яким чином захистити нашу шкіру від впливу зовнішнього середовища – інноваційні методи


Які кроки Philips Research робить в області догляду за шкірою

Дослідники Philips займаються розробленням нових продуктів і технологій в High Tech Campus в Ейндховені. Наталія Узунбаджакова (Natallia Uzunbajakava), старший науковий співробітник відділу Здоров'я і особистої гігієни, спеціалізується в галузі особистої гігієни. Яку роботу вона виконує щодня? Яких інновацій нам слід очікувати в майбутньому? Наталія дає відповіді на ці питання.
 

Знайомство з автором:

Мене звати Наталія Узунбаджакова, я доктор наук з біофізики та старший науковий співробітник дослідницьких лабораторій Philips в Ейндховені. Я працюю в компанії вже 14 років, і весь цей час присвятила науковим дослідженням в галузі біології і фізіології шкіри, а також тому, яким чином проводити діагностику шкіри, персоналізувати лікування та поліпшити здоров'я шкіри за допомогою пристроїв, що використовують світлову або механічну енергію. Сфера моїх досліджень включає діагностику в широкому сенсі слова, фотоепіляцію, проблеми чутливої ​​шкіри, методи лікування ран, біологію процесу старіння і прилади, спрямовані на уповільнення цього процесу.
 

Я є співавтором понад 33 наукових статей і 2-х глав у книзі «Синдром чутливої ​​шкіри», 74 рази виступала на міжнародних конференціях, присвячених косметичній дерматології, зовнішньому вигляду і біології шкіри та волосся, а також використанню лазерів у медицині та хірургії. Я хочу докладніше розповісти вам про Philips Research і про актуальні питання в галузі досліджень шкіри.
 

Дослідження Philips

Всі інновації Philips Skin Care розроблені Philips Research Laboratories and Innovation Site Eindhoven. Лабораторії Philips Research розташовані по всьому світу, у тому числі в Європі, Америці, Африці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. У більш ніж 250 університетах працюють понад 1000 вчених і інженерів. Ми співпрацювали з вченими і дерматологами з Центру шкірних наук в Бредфордському університеті у Великобританії, Кафедри дерматології, венерології та алергології в Берлінському Медичному Університеті та Кафедри дерматології Університету Неймегена.
 

Разом із колегами ми використовуємо наші знання та досвід в напрямках фізіології шкіри, клітинної та молекулярної біології, клінічних досліджень і використання домашніх пристроїв (таких як VisaPure) для вивчення факторів впливу і найкращих рішень для здорової та красивої шкіри. Наприклад, в наших біолабораторіях ми можемо досліджувати окремі клітини шкіри аж до експресії генів!

У співпраці з дерматологами і ключовими лідерами громадських думок, ми працюємо над розробленням споживчих продуктів, придатних для домашнього використання, проводимо клінічні дослідження і займаємося правовим регулюванням в рамках міждисциплінарних проектів.
 

Тренди досліджень шкіри

Останній тренд, котрий, як бачимо, стає все більш важливим — це персоналізація. Те, що підходить одній людині, не завжди є кращим варіантом для іншої! І це цілком логічно. Всі люди унікальні, їхня ДНК унікальна, і шкіра також. На неї впливають не лише гени, але і спосіб життя, дієта, клімат і забруднення атмосфери. Вчені довели, що вплив внутрішніх чинників, таких як ДНК, на старіння складає лише близько 20%, решта ж припадає на зовнішні фактори — і їхня роль визначальна.
 

У Philips ми довгий час працювали над тим, щоб виміряти унікальні властивості шкіри і надати індивідуальне рішення. Наші дослідники опублікували ряд наукових статей з цього питання[i]. Ми також провели шестирічне дослідження, присвячене чутливості шкіри, в рамках якого були використані об'єктивні методи для вимірювання властивостей шкіри, такі як конфокальна мікроскопія, Рамановська і оптична спектроскопії комбінаційного розсіювання. Ці дані були використані для розробки міні-пристрою для догляду за шкірою обличчя Philips VisaPure з насадками для чутливої та дуже чутливої шкіри. Інтелектуальна голівка щітки з унікальною технологією щетини забезпечує надм'яке очищення для чутливої ​​шкіри. VisaPure Advanced Sensitive очищає шкіру з меншим впливом на її роговий шар, тому що її щетинки на 33% тонкіші, аніж у інших щіток.
 

Як вже було зазначено, на зовнішній вигляд і здоров'я шкіри впливають не лише внутрішні чинники, такі як ДНК, а й зовнішні, причому у набагато більшій мірі. Ультрафіолетове світло, стрес, неправильний режим сну, незбалансована дієта, забруднення повітря та смог відіграють важливу роль в процесі старіння шкіри. Через дії цих факторів ваша шкіра може виглядати змарнілою і втомленою. Ми вступаємо в контакт з частинками бруду всюди: вдома, на роботі, на вулиці. Вони настільки малі, що можуть легко потрапити у пори і порушити збалансовані біологічні реакції у шкірі, — а це може призвести до передчасного старіння, алергічних реакцій або появи висипу. З урахуванням цих даних ми розробили новий продукт — міні-пристрій для догляду за шкірою обличчя Philips VisaPure зі спеціальною щіткою-насадкою. Щітка з анти-забруднюючим ефектом поєднує в собі губку, насичену вугіллям, і щетину Silky Smooth для вилучення і видалення найменших часток бруду. А ви знали, що деревне вугілля має абсорбентний і очищуючий ефект?
 

У Philips Research ми продовжуємо дослідження шкіри для розроблення індивідуального підходу для догляду за нею. Нещодавно ми вивчали параметри блиску і гідратації, а також проблеми жирної шкіри (у співпраці з Університетом Делфта). Таким чином ми прагнемо дати людям можливість оптимізувати процес догляду за собою, зробивши його ідеальним для тих чи інших потреб, і привести себе в найкращу форму.
 

[1] Наприклад, про виявленні раку шкіри, вимірюванні оптичних властивостей шкіри і волосся, а також їх моделюванні для правильного виміру.

Про Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) це провідна технологічна компанія, націлена на поліпшення якості життя людей на всіх етапах континууму здоров'я — від ведення здорового способу життя, профілактики та ранньої діагностики до лікування та догляду у домашніх умовах. Philips володіє глибокою експертизою в сфері споживчих товарів і охорони здоров'я і використовує передові технології для надання комплексних рішень. Штаб-квартира Philips знаходиться в Нідерландах, компанія займає лідируючі позиції в галузі медичної візуалізації, моніторингу пацієнтів і ІТ-систем, а також рішень для персонального догляду і техніки для дому. У 2016 році обсяг продажів рішень Philips для здоров'я і охорони здоров'я склав 17,4 млрд євро. У компанії працюють 71 000 співробітників більш ніж у 100 країнах. Новини про компанію Philips Україна можна знайти на веб-сайті https://www.philips.ua

ДокладнішеЗгорнути

Наталія Узунбаджаков

Наталія Узунбаджакова

старший науковий співробітник Philips

Мультимедійні матеріали

Поділитися в соцмережах

Теми

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Радимо переглядати наш сайт в останній версії браузера Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.