Час читання: 9 хв
Без овочів, багатих на поживні речовини та насичені смаки, не проходить жоден прийом їжі. Якщо вас запитають, що потрібно для збалансованої дієти, перше, що ви згадаєте, ймовірно, будуть овочі. З огляду на це постає питання: а чи знаєте ви, як готувати овочі таким чином, щоб зберегти максимум їхньої поживної цінності? Давайте дізнаємося, як правильно готувати овочі, розберемо поширені помилки, які виникають під час їх приготування, а також як їх уникати.
Найкращий спосіб уникнути цього – використовувати різні способи приготування різних видів овочів: Спосіб приготування овочів #1: Відварювання Коли йдеться про приготування овочів, відварювання вважається найшвидшим та найпростішим способом. Однак овочі легко переварити, що призводить до втрати ними життєво необхідних поживних речовин. Часто достатньо потримати деякі овочі декілька хвилин в киплячій воді. Наприклад, якщо потрібно відварити броколі, виконайте наступні кроки: Навпаки, коренеплоди, які містять більшу кількість крохмалю, наприклад, картопля, можуть витримувати кип’ятіння протягом тривалого часу. Тож щоб відварити картоплю, помістіть її в каструлю з холодною водою і варіть після закипання на невеликому вогні до м’якості. Спосіб приготування овочів #2: На парі Приготування на парі — одне з найвдаліших рішень, якщо йдеться про те, щоб зберегти в овочах якомога більше поживних речовин. Знову ж таки, залежно від видів овочів є кілька нюансів, на які потрібно зважати, коли готуєте на парі. Спосіб приготування овочів #3: Смаження Спосіб приготування овочів #4: Смаження в мультипечі Ovi Обирайте смаження в мультипечі Ovi, якщо хочете, щоб овочі були хрусткими і при цьому готувалися майже без олії – буде і смачно, і просто, і корисно. Cпосіб приготування овочів #5: Запікання Ще один чудовий спосіб приготувати одночасно велику партію овочів — рівномірно розкласти їх на велике деко для запікання. Цей метод вирізняється тим, що овочі готуються на сильному вогні протягом достатнього періоду часу, просто дотримуйтеся цих простих кроків.
Найперше, що треба знати – як довго треба варити овочі, щоб вони не втратили поживні речовини. Кожен овоч має свій час приготування, тому коли ви кладете усі овочі в одну каструлю, де все готується протягом однакової кількості часу, м’які овочі в готовій страві будуть перевареними, а твердіші – недоготованими.
На противагу приготуванню на парі, смаження — це смачний спосіб приготування овочів на сильному вогні протягом короткого періоду часу. Цим способом можна приготувати поживне рагу всього за три прості кроки.
Порада: правильна нарізка овочів має велике значення для смаження. Щоб забезпечити їх рівномірне приготування, наріжте овочі на шматочки однакового розміру.
За допомогою мультипечі Philips Ovi Combi чи Philips Ovi овочі можна смажити, готувати на грилі, запікати або підсмажувати у великих кількостях. Така модель мультипечі Ovi стане ідеальним варіантом, коли треба приготувати велику порцію овочів, аж до 6 осіб, або коли готуєтесь до вечірки.
Якщо ви плануєте готувати їжу сьогодні ввечері, але зараз у вас є вільна хвилинка, може виникнути спокуса помити овочі заздалегідь. Не робіть цього! Після того як овочі помиті, вони починають окислюватися і втрачати поживні речовини. З цієї ж причини ніколи не мийте овочі перед зберіганням. З цього правила є лише один виняток: листова зелень. Зазвичай її можна зберігати день-два, після чого вона псується. Підготовка овочів перед приготуванням у мультипечі Philips Ovi Якщо ви готуєтеся смажити картоплю фрі в мультипечі Ovi, поріжте її, після чого замочіть у мисці з холодною водою приблизно на півгодини. Так з картоплі вийде зайвий крохмаль, що, у свою чергу, забезпечить готовій картоплі фрі хрустку скоринку. Підготовка овочів перед запіканням або приготуванням рагу Ретельне миття овочів таке ж важливе, як і їх ретельне обсушування перед приготуванням. Сухі овочі матимуть більш хрустку скоринку та насиченіший смак, що безперечно має значення, коли йдеться про смаження.
Лише в рідкісних випадках можна завчасно злегка помити овочі і це не нашкодить.
HD9880/90
HomeID – ваш улюблений помічник для мультипечі
Ми подбали про простоту та абсолютну зрозумілість від початку до кінця, тому про несмачну їжу просто не може бути й мови! Додаток HomeID підключається до Airfryer Combi, щоб ви могли насолодитися ідеальним балансом надихаючих ідей і інструкцій, заощаджуючи свій час.
Переглянути усі переваги Якщо ви випадково нарізали баклажани занадто рано, скористайтеся лимонним соком або сіллю, щоб запобігти їхньому потемнінню. Використовуйте цей метод і для інших овочів, які також швидко темнішають після нарізки, а саме для пастернаку і картоплі. Хочете дізнатися, як правильно нарізати овочі? Ось 3 класичні техніки нарізки овочів перед подальшою тепловою обробкою: 1-й спосіб: Як нарізати овочі кубиками Нарізка кубиками абсолютно необхідна, коли йдеться про те, як нарізати овочі однаковими шматочками. Якщо потрібно, перед початком приготування почистіть овочі. Існують різні способи нарізання різних овочів кубиками. Наприклад, щоб нарізати цибулю шалот кубиками: 2-й спосіб: Як нарізати овочі дрібно Дрібна нарізка — це та ж сама нарізка кубиками, тільки дуже дрібними. Повторіть вище вказані дії гострим ножем, нарізавши менші та дрібніші шматочки овочів. 3-й спосіб: Як нарізати овочі жул’єном Нарізка жул’єном — це нарізка овочів дуже тонкою соломкою, коли кожен нарізаний шматочок нагадує сірник:
Важливо знати, коли правильно нарізати овочі. Так само, як і під час миття, овочі починають окислюватися, як тільки ви починаєте їх нарізати. Напевно, всі знають, що яблука починають буріти, як тільки їх надкусити. Овочі поводяться так само. Тому краще мити та нарізати овочі безпосередньо перед вживання. Ось ще декілька речей, які ви маєте знаєти, перш ніж ми покажемо вам кілька класичних технік нарізання овочів.
Що ж, вам більше не потрібно запитувати, як смажити овочі, або турбуватися про різні способи приготування чи нарізки овочів. Завдяки цій статті ви зможете оволодіти усіма необхідними навичками, які перетворять вас на профі у приготуванні овочів.