Найпопулярніший сорт кави, який росте в Центральній і Південній Америці, на східному узбережжі Африки і в деяких регіонах Азії. Для його зростання потрібні особливі види грунту, велика висота (600-2000 метрів над рівнем моря) і збалансоване поєднання тепла і вологості.
Термін, який позначає фахівця з приготування і подачі різних видів кави. Походить від італійського слова, яким називають бармена.
Сертифікація, яка гарантує, що кава була вирощена в тіні тропічних дерев. Такий спосіб вирощування захищає дощові ліси від вирубування, неминучого при вирощуванні кавових дерев на сонці, тим самим забезпечуючи існування безлічі видів птахів в місці вирощування.
Аромат, додаткові нотки, смак і післясмак свіжоприготованої кави.
Стиглий плід кавового дерева, насіння якого стають зеленими кавовими зернами.
Кава, з якої видаляється від 97% натурального кофеїну, називається декофеїнізованою. Кофеїн, який є легкою стимулюючою речовиною, витягується з зелених (несмажених) зерен. Хоча існує кілька способів видалення кофеїну, в усіх з них використовується вода.
При крапельному приготуванні, також відомому як заварна або фільтрована кава, гаряча вода проходить через мелену каву в фільтрі. Потім під впливом сили тяжіння кава через фільтр потрапляє в чайник або чашку.
Метод висушування плодів кавового дерева на сонці або в механічній сушці. Тверде, висохле лушпиння потім знімається вручну або автоматично.
Вивільнення смакових і ароматичних властивостей під час взаємодії кави з водою. Оптимальна екстракція залежить від різноманітних чинників, таких як час приготування, температура і ступінь помелу. Кава, піддана недостатній екстракції, буде кислою, кава з надлишковою екстракцією матиме гіркий присмак.
Кава з сертифікацією Fair Trade (Справедлива торгівля) ‒ частина соціального руху, спрямованого на підвищення рівня життя і добробуту невеликих фермерських господарств, особливо у країнах, що розвиваються. Також цей рух виступає за створення екологічних продуктів і захист навколишнього середовища.
Мокко - високоякісний сорт кави, який отримують із зерен кавового аравійського дерева, батьківщиною якого вважається Ємен. Назва походить від портового міста Моха, який в 15-19 століттях був успішним експортером кави. Не слід плутати сорт кави з кавовим напоєм мокко, що має шоколадний смак.
Органічний сертифікат гарантує, що кава не піддавалась впливу гербіцидів, пестицидів, інсектицидів або комерційних добрив.
Парова трубка для збивання молока.
Зазвичай у кавовій ягоді міститься два зерна, проте іноді розвивається тільки одне з них. Такі плоди називають «піберрі». Вони мають більш яскравий, інтенсивний смак, тому часто збираються окремо і продаються за вищою ціною.
Частина кавомашини з ємністю фільтра, в якій знаходиться мелена кава під час приготування.
Відділення м'якоті і лушпиння від кавових зерен у ході вологої обробки відразу після збору.
Міжнародна некомерційна організація, метою якої є збереження біологічного різноманіття та стабільної життєдіяльності. Кава з печаткою альянсу містить інгредієнти з ферм або лісів, сертифікованих Тропічним альянсом. Також це означає, що таку каву було вирощено в затінку, а не на сонці. Вирощування на сонці неминуче призводить до вирубки лісів, а отже, несприятливо впливає на дику природу.
Сорт кави, який отримують із зерен кавового дерева Канефора. В основному культивується у тропічних лісах Африки і Південної Азії, на висоті 650 метрів і при температурі 24-29 ºC.
Невеликий пристрій для трамбування меленої кави в портафільтр кавомашини. Забезпечує рівномірний розподіл води для оптимальної екстракції.
Спосіб приготування кави з міцним насиченим смаком. Кава дрібного помелу, зварена в турці, як правило, з додаванням цукру. Потім її розливають в невеликі чашки і перед вживанням дозволяють кавовій гущі осісти.
Спосіб відділення зерен від м'якоті кавової вишні з використанням пульпи. Для поліпшення екстракції кавову вишню спочатку замочують у воді. Потім кавові зерна висушують на сонці або в механічній сушці.
You are about to visit a Philips global content page
Continue