UK
RU
0

Кошик для покупок

У Вашому кошику наразі немає товарів.

    Час читання: 4 хв

    Як приготувати макіато: класичний, карамельний, з льодом


    Чашка, у якій гаряче молоко, еспресо та ніжна молочна пінка розділені ідеально на три шари – як не полюбити лате макіато?! На щастя, не потрібно щоразу виходити з дому, коли хочеться відчути знайомий смак. Дізнаємось разом, як приготувати макіато і навіть карамельний макіато вдома власноруч та стати справжнім домашнім бариста.

    Напевно, всі думають, що якщо щось таке аж надто смачне, то має бути нелегко приготувати це самостійно, чи не так? А от і ні! Все набагато простіше, ніж можна собі уявити. Щойно ви оволодієте рецептом класичного макіато, вам буде нескладно приготувати і карамельний макіато, і макіато з льодом для спекотних місяців.

    Як приготувати макіато в домашніх умовах


    Перш ніж вчитися готувати карамельний макіато, треба спочатку освоїти базовий рецепт, також відомий як еспресо макіато або кава макіато. Для класичного макіато необхідно взяти невелику кількість молока та велику порцію еспресо. По суті, це еспресо буквально з молочною плямкою.

    З іншого боку, лате макіато – це суміш лате та порції еспресо. У ньому більше спіненого молока і менше еспресо, ніж у лате, і він має багатошаровий вигляд. Ось інгредієнти, які вам знадобляться для лате макіато: 

     

    • Зварений еспресо
    • Молоко на ваш вибір
    • Металевий глечик
    • Склянка для подачі


    Коли усі інгредієнти будуть у вас під рукою, можна починати готувати макіато за допомогою цих простих кроків:
     

    1. Зваріть одну порцію еспресо.
    2. Починайте спінювати молоко, тримаючи металевий глечик під невеликим кутом. 
    3. Вставте трубку подачі пари (панарело) еспресо-машини у глечик з молоком і тримайте, поки не утвориться молочна піна
    4. У порожній стакан налийте спінене молоко.
    5. Повільно влийте порцію еспресо у спінене молоко.
    6. Завершіть приготування макіато, додавши зверху ложку піни.
       

    Коли мова йде про приготування макіато в домашніх умовах, основна хитрість полягає в тому, щоб вливати еспресо дуже повільно у спінене молоко. Вам може знадобитися ложка, за допомогою якої можна ще більше уповільнити процес вливання. Це надасть макіато візуально привабливішого багатошарового вигляду, яким цей напій і вирізняється з-поміж інших.

    Наступний макіато, який вам захочеться приготувати – макіато з льодом, такий бажаний на початку насиченого дня, і повірте, вам сподобається процес, бо не можна вигадати нічого простіше і легше! Замість спінювання молока за допомогою панарело просто налийте охолоджене молоко в склянку, наповнену льодом. Додайте порцію еспресо так само, як ви робите, готуючи звичайний макіато, і все готово!

    How to make a macchiato at home

    Вас може зацікавити:

    Як приготувати карамельний макіато з льодом


    Нарешті ви можете експериментувати з різними видами макіато вдома. Дозвольте собі трохи солодший початок вихідного дня, приготувавши власноруч карамельний макіато з льодом вдома. Щоб приготувати довершений карамельний макіато з льодом в домашніх умовах, вам знадобиться:

     

    • Порція еспресо
    • Молоко на ваш вибір
    • Ванільний сироп
    • Карамельний соус
    • Лід
    • Склянка для подачі
       

    Отже, всі інгредієнти підготовлені – починаємо готувати! Дотримуйтесь цих простих інструкцій, і ви отримаєте освіжальний солодкий карамельний макіато, витративши мінімум часу:

     

    1. Додайте у склянку ванільний сироп і лід.
    2. Залийте лід холодним молоком.
    3. Повільно влийте порцію – або дві – еспресо у молоко.
    4. Перемішайте молоко та еспресо, поки вони повністю не з’єднаються.
    5. Прикрасьте макіато з льодом, посипавши зверху карамельною стружкою.


    Якщо вам здається, що напою не вистачає солодкості, спробуйте додати зверху збиті вершки. Взагалі коли йдеться про власні вподобання щодо того, як зробити макіато з льодом і карамеллю ще смачнішим, ще яскравішим – не стримуйте свій творчий запал. Це стосується й того, як приготувати макіато без льоду. Не проблема – дотримуйтесь цього простого способу приготування теплого карамельного макіато:

     

    1. Влийте ванільний сироп на дно склянки.
    2. Додайте у склянку спінене молоко.
    3. Повільно влийте у молоко порцію еспресо.
    4. Зверху додайте карамельний соус.


    Якщо коротко, для того аби приготувати теплий карамельний макіато в домашніх умовах, виконайте ті ж кроки, що і для приготування звичайного макіато, і додайте на завершення карамель.  

    Тепер ви знаєте, як приготувати звичайний і холодний макіато прямо вдома на власній кухні. Незалежно від того, чи хочеться вам солодкої карамелі, чогось гарячого чи чогось холодного, домашній макіато задовольнить будь-яке бажання. Хочете, щоб було іще простіше? Готуйте свіжий лате макіато, як справжній бариста, за допомогою автоматичної кавомашини, щоб вразити своїх гостей або потішити власні смакові рецептори, коли вам цього дуже хочеться.

    Підписуйтесь та отримуйте -10% додаткової знижки на першу покупку на Philips.ua*

    Будьте в курсі ексклюзивних пропозицій та акцій

    Дізнавайтесь про актуальні та корисні поради від Philips

    Отримуйте першими інформацію про новинки ​

    *

    *Промокод -10% знижки на покупки на Philips.ua буде надіслано на електронну пошту, вказану у формі підписки, за умови першої реєстрації такої електронної пошти.

    Я хотів би отримувати рекламні повідомлення - на основі моїх уподобань і поведінки - про продукти, послуги, події та акції Philips. Я можу легко відмовитися від підписки в будь-який час!

    Наш сайт найкраще переглядати за допомогою останньої версії Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.