Час читання: 4 хв
Чашка, у якій гаряче молоко, еспресо та ніжна молочна пінка розділені ідеально на три шари – як не полюбити лате макіато?! На щастя, не потрібно щоразу виходити з дому, коли хочеться відчути знайомий смак. Дізнаємось разом, як приготувати макіато і навіть карамельний макіато вдома власноруч та стати справжнім домашнім бариста.
Напевно, всі думають, що якщо щось таке аж надто смачне, то має бути нелегко приготувати це самостійно, чи не так? А от і ні! Все набагато простіше, ніж можна собі уявити. Щойно ви оволодієте рецептом класичного макіато, вам буде нескладно приготувати і карамельний макіато, і макіато з льодом для спекотних місяців.
Коли мова йде про приготування макіато в домашніх умовах, основна хитрість полягає в тому, щоб вливати еспресо дуже повільно у спінене молоко. Вам може знадобитися ложка, за допомогою якої можна ще більше уповільнити процес вливання. Це надасть макіато візуально привабливішого багатошарового вигляду, яким цей напій і вирізняється з-поміж інших.
Перш ніж вчитися готувати карамельний макіато, треба спочатку освоїти базовий рецепт, також відомий як еспресо макіато або кава макіато. Для класичного макіато необхідно взяти невелику кількість молока та велику порцію еспресо. По суті, це еспресо буквально з молочною плямкою.
З іншого боку, лате макіато – це суміш лате та порції еспресо. У ньому більше спіненого молока і менше еспресо, ніж у лате, і він має багатошаровий вигляд. Ось інгредієнти, які вам знадобляться для лате макіато:
Коли усі інгредієнти будуть у вас під рукою, можна починати готувати макіато за допомогою цих простих кроків:
Наступний макіато, який вам захочеться приготувати – макіато з льодом, такий бажаний на початку насиченого дня, і повірте, вам сподобається процес, бо не можна вигадати нічого простіше і легше! Замість спінювання молока за допомогою панарело просто налийте охолоджене молоко в склянку, наповнену льодом. Додайте порцію еспресо так само, як ви робите, готуючи звичайний макіато, і все готово!
Отже, всі інгредієнти підготовлені – починаємо готувати! Дотримуйтесь цих простих інструкцій, і ви отримаєте освіжальний солодкий карамельний макіато, витративши мінімум часу:
Нарешті ви можете експериментувати з різними видами макіато вдома. Дозвольте собі трохи солодший початок вихідного дня, приготувавши власноруч карамельний макіато з льодом вдома. Щоб приготувати довершений карамельний макіато з льодом в домашніх умовах, вам знадобиться:
Якщо вам здається, що напою не вистачає солодкості, спробуйте додати зверху збиті вершки. Взагалі коли йдеться про власні вподобання щодо того, як зробити макіато з льодом і карамеллю ще смачнішим, ще яскравішим – не стримуйте свій творчий запал. Це стосується й того, як приготувати макіато без льоду. Не проблема – дотримуйтесь цього простого способу приготування теплого карамельного макіато:
Якщо коротко, для того аби приготувати теплий карамельний макіато в домашніх умовах, виконайте ті ж кроки, що і для приготування звичайного макіато, і додайте на завершення карамель.
Тепер ви знаєте, як приготувати звичайний і холодний макіато прямо вдома на власній кухні. Незалежно від того, чи хочеться вам солодкої карамелі, чогось гарячого чи чогось холодного, домашній макіато задовольнить будь-яке бажання. Хочете, щоб було іще простіше? Готуйте свіжий лате макіато, як справжній бариста, за допомогою автоматичної кавомашини, щоб вразити своїх гостей або потішити власні смакові рецептори, коли вам цього дуже хочеться.