Час читання: 4 хв
Кава та десерт – ось два основних завершальних акорди святкового обіду або прийому гостей, то чому б не поєднати їх в одне частування за рецептом афогато, коли наступного разу організовуватимете вечерю? Ви спитаєте, а що це, власне, таке? Афогато – це десерт на основі кави, який складається з однієї частини морозива і однієї частини еспресо – і він дуууже солодкий!
Якщо ви не знаєте, як приготувати такий кавовий десерт, не хвилюйтесь. Навчитися робити афогато ще ніколи не було так просто. Нижче ви знайдете простий рецепт афогато, який можна без зусиль приготувати вдома. Щойно ви переконаєтесь, наскільки це легко, ви подаватимете цей насичений кремовий десерт щоразу, як гості будуть на порозі.
Отже, що називають афогато і що означає саме слово «афогато»? З італійської «affogato» перекладається як «втоплений», що в даному випадку означає «втопити» кульку морозива в порції еспресо. Традиційне афогато містить одну кульку ванільного джелато – або морозива – зануреного у порцію гарячого еспресо. Однак, не існує аж настільки чіткого рецепту афогато, тобто його можна готувати з різних видів морозива, додаючи різноманітні топінги, і все одно вийде смачно і вишукано.
Загалом, афогато – це про солодкість і простоту: одна кулька морозива / одна порція еспресо. Іншими словами, приготування афогато не потребує жодних додаткових зусиль. Це ідеальний десерт для завершення обіду чи вечері, який до того ж вимагає набагато менше клопотів, як якби ви готували якусь складну десертну страву; і при цьому не менш солодкий і смачний.
Якщо ви хочете приготувати афогато традиційним способом, вам знадобиться лише морозиво та свіжозварений еспресо. Солодке ванільне морозиво або джелато ідеально збалансують насичений кавовий напій. Отже, для приготування простого і смачного рецепту афогато:
Щойно ви навчитесь готувати афогато, напевне, вам захочеться додати особливого смаку цьому десерту. Використовуйте в якості топінгу для афогато подрібнені лісові горіхи, стружку з темного шоколаду, крихти біскотті або сушені ягоди. Можливості задовольнити потяг до солодкого безмежні з цим морозивно-еспресовим десертом.
Тепер ви знаєте, як приготувати відмінний афогато, від якого жоден гість не зможе відмовитись. Найвідповіднішим сенсом афогато мало би бути «Я хочу ще!», оскільки саме це скажуть ваші гості після того, як спробують цей вершково-кавовий десерт. Відтепер протистояння кави і десерту після вечері відійде в минуле, адже у вас завжди напоготові є рецепт їх фантастичного поєднання – домашнього афогато.