Дітям подобається допомагати на кухні. Часто вони охочіше їдять їжу, яку допомагали готувати. Намагайтеся якомога частіше залучати дитину до приготування їжі.
Можна залучати дитину до виконання простих завдань, наприклад викладання їжі на тарілки або помішування соусу. Помішування їжі разом і відмірювання або зважування продуктів – чудові способи розвитку фізичної координації та математичних навичок, а також можливість навчитися готувати. Приготування їжі може бути якісним проведенням часу разом, поки ви це дозволите, не намагайтеся пришвидшувати події. Завжди буде безлад та помилки, але будьте готовими до цього і не сваріть дитину. Кожен зазнає невдачі. Найважливіша перевага – це те, що дитина розвиває позитивне ставлення до їжі.
Деякі загальні вказівки для радісного приготування їжі з дитиною: Не хвилюйтеся, що можете помилитися, страва має вийти смачною.
Можливість вибрати начинку для власної піци – це цікаво і цим можна розважити невелику групу дітей. Трохи пофантазувавши, діти можуть зробити обличчя або прості картинки. Проте піца – не комплексне блюдо і його слід подавати з додатковими овочами. Дорослий: поріжте овочі на шматки. Дитина: намажте основу для піци томатним пюре або томатним соусом. Посипте орегано. Зверху викладіть овочі на свій смак та м’ясо. Посипте тертим сиром. Додайте смужки моцарелли. Дорослий: покладіть у піч і печіть, поки сир не почне булькотіти та зарум’яниться. Подавайте з пагінцями селери чи брусочками огірка або салатом.
Дорослий: попередньо нагрійте піч до температури 200 °C. Трохи змастіть 2 форми для випікання.Разом із дитиною зберіть усі продукти. Дитина: розбийте яйце (з допомогою дорослого) у чашу для змішування. Відміряйте цукор і висипте в чашу. Дорослий разом із дитиною: візьміть електричний вінчик і збийте яйце разом із цукром до утворення густої кремоподібної суміші. Це займе кілька хвилин. Дитина: відміряйте борошно і просійте його над сумішшю (половину кількості за раз). Акуратно додайте його металевою ложкою (потрібно буде показати дитині, як додавати, а не просто мішати, оскільки це важливо для збереження повітря у суміші). Ложкою викладіть суміш на змащену форму для випікання. Залиште місце для розподілу. Дорослий: покладіть у піч і випікайте 7–10 хвилин до золотистого кольору та повітряної текстури. Вийміть із печі. Дайте охолонути кілька секунд, а потім за допомогою широкого ножа викладіть на підставку для охолодження. Дитина: використовуючи невелике сито, посипте цукровою пудрою. Страва добре смакує трохи теплою.
Час приготування: 10 хвилин Дрослий: поріжте яблуко на шматки і витріть їх паперовою серветкою (це допоможе арахісовій пасті краще прилипнути). Змастіть одну сторону кожного шматка яблука арахісовою пастою. Складіть 2 шматки докупи і трохи притисніть, щоб арахісова паста почала проступати із сандвіча зі сторони зі шкіркою. Покладіть 4–5 штук повітряного рису в арахісову пасту, щоб зробити зуби (червоний шматок шкірки яблука – це губи).
Час приготування: 5–10 хвилин Дуже простий та цікавий ланч. Щоб зробити обличчя, використовуйте фрукти або овочі. Дорослий: поріжте яблуко на четвертинки, видаліть серцевину і відріжте тонкий шматок. Натріть моркву. Дитина: намажте рисовий хлібець вершковим сиром або хумусом, зробіть обличчя за допомогою родзинок та шматка яблука. Посипте тертою морквою вгорі, щоб зробити волосся, або внизу рота, щоб зробити бороду. Подавайте з додатковими шматками яблука або з брусочками овочів.
Час приготування: 20 хвилин Діти люблять збирати фрукти самостійно, а приготування варення із самостійно зібраних фруктів буде для них чудовим досягненням. Варення зі свіжих ягід містить багато флаваноїдів і жодних штучних ароматизаторів та барвників. Дитина: помийте фрукти і покладіть їх на паперову серветку, щоб висохли. Покладіть малину у велику каструлю. Розімніть її товкачем для картоплі. Дорослий: Зважте цукор. Помийте 2 банки для варення, висушіть їх і поставте в духовку, щоб вони нагрілися і висохли. Доведіть розім’яту малину до дуже повільного кипіння на маленькому вогні. Додайте цукор, помішуючи дерев’яною ложкою до розчинення. Дайте покипіти ще 5 хвилин. Дерев’яною ложкою капніть краплю чи дві варення на блюдце, і дитина може дивитися, чи утворюється шкірка на варенні під час охолодження – крапля має зберігати форму і не розпливатися по блюдцю. Якщо шкірка не утворюється, продовжуйте варити ще 5 хвилин і перевірте знову. Якщо шкірка утворюється – час наливати варення у теплі сухі банки. Дайте варенню трохи охолонути і закрийте кришкою, коли воно ще тепле. Якщо ви плануєте зберігати варення деякий час, слідкуйте, щоб банка була щільно закрита, для запобігання утворенню плісняви.
Пам’ятайте, що інформація, подана в цих статтях – це лише загальні поради, які не повинні заміняти рекомендацій лікаря. Якщо ви, ваша сім’я або ваша дитина маєте певні сильні чи постійні симптоми або стани чи вам потрібна певна порада спеціаліста, зверніться до лікаря. Компанія Philips Avent не несе відповідальності за пошкодження, які можуть виникнути внаслідок використання інформації на цьому веб-сайті.
Premium
Пароварка-блендер 4-в-1
SCF885/01
Загальна оцінка 4.7 / 5
Advanced
Пароварка-блендер 2-в-1
SCF870/22
Загальна оцінка 4.9 / 5
Advanced
Пароварка-блендер 2-в-1
SCF870/20
Загальна оцінка 4.9 / 5
Натиснувши на посилання, Ви залишите офіційний веб-сайт компанії Royal Philips ("Philips"). Будь-які посилання на сторонні веб-сайти, які можуть з’являтись на цьому сайті, надаються лише для Вашої зручності та жодним чином не означають будь-якої підтримки чи схвалення інформації, наданої на цих сайтах. Philips не представляє та не надає жодних гарантій у будь-якій формі щодо будь-яких веб-сайтів третіх сторін або інформації, яка міститься на них.
Я розуміюYou are about to visit a Philips global content page
ContinueНаш сайт найкраще переглядати за допомогою останньої версії Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.