У сучасному швидкому ритмі життя ми часто забуваємо про власне здоров'я і харчування. І не дивно – у журналах, в Інтернеті, у лікаря чи навіть у сусідки ми чуємо неймовірну кількість рекомендацій або заборон, які часто суперечать одна одній.
Напевно, найбільш суперечливою темою є жири. Іноді у нас їх занадто багато або недостатньо на тарілці, іноді достатньо, але ми їмо не ті, що потрібно. Правило "все в міру" стосується і жирів. Але у випадку жирів цей показник набагато нижчий, ніж ми могли б уявити.
Жири необхідні для правильного функціонування організму людини. Їх найважливішою властивістю є здатність накопичувати енергію і тим самим забезпечувати органи та клітини протягом дня. Крім того, у жирах розчиняються деякі життєво важливі вітаміни (особливо A, D, E і K). Але зверніть увагу на рекомендовану добову норму споживання жирів – при розвантажувальній дієті та для дітей дошкільного віку споживання має становити близько 50 г на добу. Для дорослих з нормальною вагою ідеальне споживання можна визначити за рівнянням 1 г жирів на 1 кг маси тіла, тобто для жінки з вагою 60 кг оптимальне споживання жиру становить 60 г на добу. Для кращого розуміння, булочка з сиром на сніданок містить 13 г жиру, йогурт на другий сніданок ще 7 г. І це тільки вранці! Про жирну смажену картоплю або чіпси взагалі необхідно забути – вони містять багато шкідливих і канцерогенних речовин, і з них ви отримаєте аж 80 г жиру.
Жири містять більше калорій на грам, ніж будь-який інший інгредієнт, тому вони найчастіше асоціюються з надмірною вагою і ожирінням. Але на цьому все, на жаль, не закінчується – зайві жири у багатьох людей відкладаються в черевній порожнині. У такому випадку жир суттєво обмежує правильну роботу органів. Хвороби серця, особливо інфаркти, є найпоширенішою причиною передчасної смерті та проблем зі здоров'ям у всьому світі. В Україні щороку від серцево-судинних захворювань помирає понад 68% людей. У разі захворювань серцево-судинної системи (на відміну, наприклад, від раку, захворювань головного мозку чи органів дихання) можна чітко визначити їх основну причину, а це надмірне споживання жирів, які закупорюють артерії та обмежують кровообіг. Жири є більшим вбивцею, ніж куріння. Пам'ятайте, що цей ризик стосується всіх, у тому числі людей зі здоровою чи навіть недостатньою вагою.
Напевно, ви вже стикалися з і словосполученням "корисні жири". Прикладом може бути сучасна мода на оливкову олію Extra Virgin. Але це може ввести в оману, адже насправді споживання будь-яких жирів понад рекомендовану добову норму є шкідливим. Тому краще говорити більш і менш шкідливі жири. Найгіршими є тваринні жири – особливо ті, що містяться в жирному м'ясі. Тому для досягнення рекомендованої добової норми краще вибирати м'ясо птиці або рослинні жири. Ідеальними є горіхи і насіння, але жири містяться також і у фруктах та овочах. Авокадо, наприклад, вважається дуже жирним, у ньому міститься майже вдвічі більше жиру, ніж у свинині.
Таким чином, ваш організм буде отримувати достатню кількість жирів з інгредієнтів. Додаткова термічна обробка страв з використанням олії або вершкового масла може подвоїти споживання жиру з їжі, яка в іншому вважається корисною. То як готувати їжу, яка буде не тільки збалансованою, але і смачною? Існує кілька способів. Сотеювання – це метод, при якому овочі і м'ясо, нарізані на невеликі шматки, короткочасно обсмажуються на сухій сковорідці з антипригарним покриттям. Щоб їжа не прилипала до сковороди, можна замінити жир іншою рідиною – бажано бульйоном, але підійде і вода. Використовуйте лише кілька чайних ложок, а коли рідина випарується, додайте ще трохи. Їжу постійно помішуйте. Приготування на пару – популярний спосіб приготування страв для дітей. Овочі не втрачають своїх вітамінів, як при варінні. Якщо правильно додати приправи, дорослим гурманам такі страви теж припадуть до смаку. Не потрібно відмовлятися і від страв, які готуються у фритюрі. Рішенням є приготування у фритюрі без використання олії, для чого призначена мультипіч. У цьому пристрої, звичайно, ви також можете готувати страви, які зазвичай смажите на сковороді.
Технічний прогрес поширюється і на здорове харчування. Завдяки мультипечі ви можете приготувати свою улюблену страву практично без використання без олії. У ній можна смажити, запікати, випікати та готувати як на грилі. У Мультипечі можна приготувати картоплю фрі, курячі гомілки або запечені овочі. З мінімальною кількістю жирів і швидше, ніж у духовій печі.
Мультипіч також максимально використовує жири, що містяться безпосередньо в інгредієнтах. Вам більше не потрібна олія, а рекомендованої добової норми споживання жирів набагато легше досягти. Варто також відзначити, що підгоріла олія є сильним канцерогеном, тому смаження без олії рятує ваше здоров'я. Не потрібно хвилюватися, що їжа, приготована у мультипечі, втратить свою золотисту скоринку і типову хрусткість. Крім того, смаження у мультипечі не супроводжується неприємним запахом і присмаком, як при смаженні в літрах часто підгорілої олії.
Крім очевидної користі для вашого здоров'я, мультипіч має цілий ряд інших переваг: · Широкий вибір способів приготування їжі. · Просте управління одним натисканням кнопки. · Мінімізація запаху і присмаку підгорілої олії. · Приготування страв без забризкування кухні олією. · Легке очищення без видалення товстого шару жиру. · Ви не засмічуєте водостічні труби. · Ви не забруднюйте стічні води жиром, який обмежує функцію очищувачів.
За смаженням без олії майбутнє, а корисна картопля фрі вже є не просто мрією. Завдяки приготуванню в мультипечі без олії ви можете ласувати всім з чистою совістю, адже це смачно, просто і корисно.
HD9650/90
HD9721/10
На жаль, цей продукт більше недоступний.
You are about to visit a Philips global content page
Continue