UK
RU
0

Кошик для покупок

У Вашому кошику наразі немає товарів.

    Час читання: 5 хв

    Як приготувати капучино в домашніх умовах


    Як ви зазвичай готуєте капучино? Еспресо, гаряче молоко та молочна піна – напевно, ви любите все з цього переліку, якщо віддаєте перевагу капучино і вважаєте його своїм улюбленим кавовим напоєм. Якщо усі ці складові є у вас вдома, та ще й еспресо-машина на додачу, можете щоранку насолоджуватися капучино. Якщо ж хочете стати справжнім майстром з приготування капучино вдома, бариста на власній кухні, час навчитися готувати капучино правильно за допомогою еспресо-машини. Далі розповідаємо про процес, детально зупиняючись на порадах щодо спінювання молока для досягнення ідеального шару піни. Отже, розпочинаємо!

    Froth the milk

    Приготування капучино вдома


    Справжній шеф ніколи не стане до приготування, не переконавшись, що має всі необхідні інгредієнти та пристрої з інструментами під рукою. Тож перш ніж почати готувати капучино вдома, переконайтеся, що маєте все, що потрібно. На щастя, рецепт капучино потрібує не так багато:

     

    • Еспресо
    • Холодне молоко
    • Металевий глечик для спінювання молока
    • Еспресо-машина


    Порада: Вибираючи молоко для капучино, пам’ятайте, що різні види молока спінюються по-різному. Щоб дізнатися, яке молоко краще використовувати для яких видів піни, ознайомтесь, будь ласка, зі статтею, присвяченою секретам найкращого спінювання молока.

    Як приготувати капучино в домашніх умовах


    Отже, як приготувати капучино? Насправді все набагато простіше, ніж можна уявити. Можливо, ви досі не впевнені у пропорціях, тоді просто придбайте власну чашку для капучино, щоб не хвилюватися надалі! Тепер у вас є все необхідне, тож почнемо готувати класичний капучино, звіряючись з нашими покроковими рекомендаціями з приготування капучино за допомогою еспресо-машини.

     

    Інгредієнти:

     

    • Одна або дві порції еспресо
    • 60 мл киплячого молока
    • 60 мл спіненого молока

    Вам допоможуть:

    Спосіб


    Крок 1:
    Приготуйте порцію еспресо

     

    Першим кроком нашого рецепту є приготування порції еспресо у еспресо-машині.

    Скористайтеся керамічною кавомолкою, щоб змолоти зерна еспресо до стану порошку дрібного помелу. Натисніть кнопку еспресо і подивіться, як порція насиченого еспресо наповнює чашку.

     

    Порада: Незалежно від того, яку кавомашину ви використовуєте, цей крок є відносно стандартним. Просто дотримуйтесь інструкцій до своєї машини, наповнюючи фільтр еспресо та поміщаючи його у варильну групу.

     

    Крок 2: Збийте молоко в піну

     

    Тепер прийшов час спінити молоко.

     

    Налийте молоко в охолоджений металевий глечик – ми рекомендуємо наповнити глечик приблизно на 1/3 холодним незбираним молоком.Перш ніж вставити трубку для подачі пари в глечик, прослідкуйте, щоб там не було води. Тепер помістіть трубку в глечик і увімкніть її.Нахиліть злегка глечик, щоб молоко нагрілося та почало збиватися.Піднесіть трубку ближче до поверхні молока на кілька секунд, щоб отримати більше піни.Після того як молоко запарує, продуйте трубку подачі пари та протріть її чистою вологою тканиною.

     

    Порада: Щоб піна вийшла пишнішою, обережно покрутіть глечик з молоком і злегка постукайте ним об стіл, щоб вивільнити бульбашки.

     

    Крок 3: Додайте молоко до еспресо

     

    Лишається останній крок, і ви знатимете все про те, як приготувати справжній капучино в домашніх умовах.

     

    Нахиліть глечик з молоком набік і повільно влийте гаряче молоко в центр еспресо.Нахиливши в кінці трохи швидше і зробивши кругові рухи, отримайте ще більше піни зверху.


    Порада: Якщо хочете отримати так би мовити «мокріший» капучино, додайте в чашку тільки гаряче молоко, а якщо віддаєте перевагу «сухому» капучино, додайте тільки спінене молоко.

     

    Вуаля! Маєте насичений капучино з шовковою пінкою. Додайте шоколадну стружку, корицю або будь-що за бажанням, щоб надати капучино додаткового смаку і аромату.


    Якщо хочете пропустити всі ці кроки і швидко приготувати капучино вдома, краще використовуйте повністю автоматичну кавомашину. Виберіть модель, яка дозволяє використовувати свіжі зерна для приготування капучино та інших видів кави рівня бариста – таку, завдяки якій ваша кухня стане кав’ярнею. Вдома, щоранку.


    Розширте свої знання про каву за допомогою нашої інформації про лате, макіато, флет уайт та інші напої на основі еспресо, а потім піднесіть келих – або кавовий кухоль – за насичений, пінистий капучино, приготований з любов’ю вдома.

    Підписуйтесь та отримуйте -10% додаткової знижки на першу покупку на Philips.ua*

    Будьте в курсі ексклюзивних пропозицій та акцій

    Дізнавайтесь про актуальні та корисні поради від Philips

    Отримуйте першими інформацію про новинки ​

    *

    *Промокод -10% знижки на покупки на Philips.ua буде надіслано на електронну пошту, вказану у формі підписки, за умови першої реєстрації такої електронної пошти.

    Я хотів би отримувати рекламні повідомлення - на основі моїх уподобань і поведінки - про продукти, послуги, події та акції Philips. Я можу легко відмовитися від підписки в будь-який час!

    Наш сайт найкраще переглядати за допомогою останньої версії Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.