Час читання: 6 хв
Якщо чесно, молочна пінка – це така річ, яка здатна як перетворити чашку улюбленої кави на шедевр, так і цілком зіпсувати її. Багато хто стверджує, що пінка – це взагалі найкраще, що є в капучино або лате. Солодкий легкий вершковий смак у поєднанні з багатим насиченим еспресо створюють ідеальну кавову пару. Ось чому важливо знати, як збивати молоко в піну та яке молоко для цього обрати, якщо ви хочете навчитися самостійно готувати каву та молочні напої вдома.
Давайте розглянемо способи, які допоможуть вам навчитися робити молочну пінку самостійно. Оволодівши певними навичками, ви станете справжнім домашнім бариста, адже дізнаєтесь усі тонкощі процесу, починаючи від того, яке молоко найкраще піниться, і закінчуючи порадами, як спінювати молоко вручну або за допомогою автоматичної кавомашини. Приготуйтесь відкрити усі способи приготування молочної пінки, необхідні для створення правильних капучино, лате чи макіато.
Коли йдеться про збивання молока, важливо пам’ятати, що не всі його види однаково підходять для цього. Від того, яке молоко обрати, залежать результати утворення молочної піни. Більше того, є певні види молока, які збиваються краще за інші. Нижче наведено різновиди молока, які можна спробувати спінити, щоб дізнатися, як збивається молоко в домашніх умовах.
Приготування капучино Приготування лате
Отже, яке молоко підійде найкраще для спінювання? Якщо коротко, «залежно від». Залежно від ваших уподобань (віддаєте перевагу піні чи смаку), а також від напою, який ви готуєте.
Порада: Скориставшись електричним міксером, ви отримаєте навіть кращі результати. Можна також використовувати блендер для отримання більшої кількості піни. Наведені способи чудово працюють, якщо у вас вдома немає кавомашини; але щоб зробити піну, як у професійного бариста, бажано використовувати автоматичну кавомашину, яка з легкістю впорається із завданням.
Якщо ви хочете навчитися робити молочну піну, але у вас немає кавомашини, не хвилюйтеся! Смачну і ніжну молочну піну можна приготувати вручну. Щоб спінити молоко без кавомашини у найпростіший спосіб, зробіть наступне.
Якщо ви збираєтесь збивати молоко у піну в домашніх умовах за допомогою еспресо-машини з використанням парової трубки (панарело), майте на увазі, що техніка буде дещо відрізнятися залежно від напою, який ви готуєте. Загалом процес складається з наступних кроків.
Пам’ятайте, що різні види молока мають різну температуру кипіння, тому обов’язково потренуйтеся в спінюванні, щоб дізнатися ідеальну температуру для молока, яке ви використовуєте. Нижче наведено ще декілька порад щодо утворення ідеальної молочної піни.