UK
RU
0

Кошик для покупок

У Вашому кошику наразі немає товарів.

    Час читання: 6 хв

    Секрети спінювання молока: як зробити найкращу молочну пінку і яке молоко підходить для цього


    Якщо чесно, молочна пінка – це така річ, яка здатна як перетворити чашку улюбленої кави на шедевр, так і цілком зіпсувати її. Багато хто стверджує, що пінка – це взагалі найкраще, що є в капучино або лате. Солодкий легкий вершковий смак у поєднанні з багатим насиченим еспресо створюють ідеальну кавову пару. Ось чому важливо знати, як збивати молоко в піну та яке молоко для цього обрати, якщо ви хочете навчитися самостійно готувати каву та молочні напої вдома.


    Давайте розглянемо способи, які допоможуть вам навчитися робити молочну пінку самостійно. Оволодівши певними навичками, ви станете справжнім домашнім бариста, адже дізнаєтесь усі тонкощі процесу, починаючи від того, яке молоко найкраще піниться, і закінчуючи порадами, як спінювати молоко вручну або за допомогою автоматичної кавомашини. Приготуйтесь відкрити усі способи приготування молочної пінки, необхідні для створення правильних капучино, лате чи макіато.

    Which milk can you use to create milk foam for your coffee

    Яке молоко можна використовувати для створення молочної піни у каві?

    Коли йдеться про збивання молока, важливо пам’ятати, що не всі його види однаково підходять для цього. Від того, яке молоко обрати, залежать результати утворення молочної піни. Більше того, є певні види молока, які збиваються краще за інші. Нижче наведено різновиди молока, які можна спробувати спінити, щоб дізнатися, як збивається молоко в домашніх умовах.
     

    • Безлактозне молоко. З-поміж інших видів безлактозне молоко піниться найгірше. Частково це пов’язано зі специфічним процесом його пастеризації.

    • Горіхове молоко. Горіхове молоко, наприклад, мигдальне, добре піниться. Однак пам’ятайте, що воно швидко втрачає бульбашки, оскільки білкові структури горіхів не здатні їх довго утримувати.

    • Знежирене молоко. У знежиреному молоці утворюються найбільші бульбашки, тому його рекомендують обирати початківцям, які тільки вчаться робити правильну молочну пінку. Оскільки в такому молоці майже немає жиру, піна набуває легкої повітряної консистенції. Єдиним недоліком є те, що знежирене молоко не має такого відчутного смаку, як інші види.

    • Напівзнежирене молоко. Як і знежирене, напівзнежирене молоко легко піниться і тому також рекомендується для обрання початківцями. Воно жирніше за знежирене молоко, тому має більш насичений смак.

    • Незбиране молоко. Хоча незбиране молоко трохи важче спінити через його вміст жиру, воно утворює найбагатшу за смаком піну.

    Як обрати найкраще молоко для спінювання: яке підійде для капучино, а яке – для лате?


    Отже, яке молоко підійде найкраще для спінювання? Якщо коротко, «залежно від». Залежно від ваших уподобань (віддаєте перевагу піні чи смаку), а також від напою, який ви готуєте.

     

    Приготування капучино

     

    • Використовуйте знежирене, напівзнежирене або незбиране молоко, органічне, безлактозне та горіхове молоко, щоб отримати чудову піну.
    • Якщо ви новачок у цій справі, найкращим варіантом для легкого спінювання може стати знежирене або напівзнежирене молоко. Але щодо смаку, незбиране молоко, як правило, є найкращим для спінювання.

     

    Приготування лате
     

    • Найкраще для приготування лате підходить знежирене, напівзнежирене, незбиране, органічне та безлактозне молоко.
    • Однак, можна використовувати й молоко рослинного походження, наприклад, соєве, мигдальне, рисове та кокосове, щоб отримати смачний лате.

    Як збити молоко вручну


    Якщо ви хочете навчитися робити молочну піну, але у вас немає кавомашини, не хвилюйтеся! Смачну і ніжну молочну піну можна приготувати вручну. Щоб спінити молоко без кавомашини у найпростіший спосіб, зробіть наступне.

     

    1. Підігрійте молоко.
    2. Ретельно збийте його за допомогою вінчика, рухаючи його взад-вперед.

     

    Порада: Скориставшись електричним міксером, ви отримаєте навіть кращі результати. Можна також використовувати блендер для отримання більшої кількості піни.

     

    Наведені способи чудово працюють, якщо у вас вдома немає кавомашини; але щоб зробити піну, як у професійного бариста, бажано використовувати автоматичну кавомашину, яка з легкістю впорається із завданням.

    Саме те, що вам потрібно:

    Як спінити молоко за допомогою панарело


    Якщо ви збираєтесь збивати молоко у піну в домашніх умовах за допомогою еспресо-машини з використанням парової трубки (панарело), майте на увазі, що техніка буде дещо відрізнятися залежно від напою, який ви готуєте. Загалом процес складається з наступних кроків.

     

    1. Помістіть панарело в металевий глечик з молоком, неглибоко зануривши його біля стінки глечика.
    2. Увімкніть панарело і злегка порухайте глечик вгору-вниз, щоб утворилися бульбашки.
    3. Щойно молоко набуде пінистої консистенції, дістаньте панарело і влийте молочну піну в еспресо.

    Як зробити молочну піну: основні поради


    Пам’ятайте, що різні види молока мають різну температуру кипіння, тому обов’язково потренуйтеся в спінюванні, щоб дізнатися ідеальну температуру для молока, яке ви використовуєте. Нижче наведено ще декілька порад щодо утворення ідеальної молочної піни.

     

    • Використовуйте свіже холодне молоко.
    • Зберігайте молоко подалі від світла.
    • Щоб молоко залишалося свіжим, завжди зберігайте його в холодильнику.
    • Ніколи не кип’ятіть молоко повторно.
    • Щоб уникнути появи шкідливих бактерій, пам’ятайте прості правила: ніколи не змішуйте свіже молоко з підігрітим, а також ніколи не наливайте гаряче молоко на лід.
     
    Тепер, коли ви дізналися наші поради та рекомендації, ви зможете швидко створити найкращу молочну піну для домашньої кави.

    Підписуйтесь та отримуйте -10% додаткової знижки на першу покупку на Philips.ua*

    Будьте в курсі ексклюзивних пропозицій та акцій

    Дізнавайтесь про актуальні та корисні поради від Philips

    Отримуйте першими інформацію про новинки ​

    *

    *Промокод -10% знижки на покупки на Philips.ua буде надіслано на електронну пошту, вказану у формі підписки, за умови першої реєстрації такої електронної пошти.

    Я хотів би отримувати рекламні повідомлення - на основі моїх уподобань і поведінки - про продукти, послуги, події та акції Philips. Я можу легко відмовитися від підписки в будь-який час!

    Наш сайт найкраще переглядати за допомогою останньої версії Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.