UK
RU
0

Кошик для покупок

У Вашому кошику наразі немає товарів.

    Час читання: 5 хв

    Гірчить кава? Ось у чому причина


    Якщо ви неодноразово запитували себе «Чому кава гірчить?», вам має бути цікаво, в чому тут причина. Адже насправді це таке розчарування, коли робиш перший ковток звареної кави й раптом розумієш, що вона гірчить. Існує кілька факторів, які призводять до цього, зокрема кавовий помел низької якості, брудне обладнання для заварювання або недотримання правильних пропорцій кави та води. Якщо ви хочете знати, чому кава має кислий присмак і як цьому зарадити або взагалі як зробити так, щоб кава була смачною завжди, нижче розказуємо про це і ділимося секретами.

    Чому кава може гірчити?

     

    Перш ніж знайти способи усунути гіркий або кислий присмак кави, потрібно розібратися, чому кава гірчить. Отже, якщо кава має кислий або гіркий присмак, це може бути пов’язано з наступним: 

     

    • брудне обладнання для заварювання;
    • неякісні кавові зерна;
    • невірно обраний кавовий помел;
    • невірно встановлені час заварювання або температура води;
    • недотримання пропорцій кави та води.

    Щойно ви визначите, який з наведених пунктів спричиняє проблему, вам буде нескладно усунути її та загалом поліпшити увесь процес заварювання кави

    How to make coffee less bitter

    Як зменшити гіркий присмак кави


    Дізнавшись про те, що може спричинити неприємний присмак кави, можна переходити до пошуку рішень для усунення кожного окремого пункту. Пропонуємо наші поради стосовно того, як зробити каву смачною:


    1. Почистіть обладнання для заварювання кави

    По-перше, переконайтеся, що обладнання для заварювання чисте, якщо ви хочете зробити каву менш гіркою. Якщо не чистити кавомашину регулярно, залишки від кожного заварювання накопичуються і впливають на смак. До того ж підтримання обладнання в чистоті також є важливим компонентом для подовження терміну служби та функціональності вашої кавомашини.


    Рішення? Вибирайте кавомашину, яка легко миється, тоді регулярне очищення стане звичною частиною приготування кави.

     


    2. Слідкуйте за правильним зберіганням кавових зерен

    Якість кавових зерен напряму впливає на якість кави у вашій чашці. Щоб приготована кава була краще, переконайтеся, чи правильно ви зберігаєте мелену каву і каву в зернах.
    Зберігайте каву в зернах у щільно закритому контейнері, подалі від прямих сонячних променів і тепла. Не кладіть каву в зернах в холодильник або морозильну камеру, оскільки волога може зіпсувати зерна і вплинути на смак кави. Знаючи правила зберігання кави та дотримуючись їх, ви дійсно можете змінити смак готового напою.

     

    3.Дотримуйтесь правил помелу кавових зерен

    Якщо молоти кавові зерна перед заварюванням, це надає каві найкращого смаку і аромату. Єдиним недоліком тут може стати те, що завжди можна помилитися з розміром помелу. Щоб зробити каву менш кислою за смаком, слідкуйте, щоб помел кавових зерен не був занадто дрібним. Інакше це може призвести до надмірної екстракції кави, що, зі свого боку, призведе до гіркого присмаку.

     

    Переконайтеся також, що ви використовуєте правильний рівень помелу для конкретної техніки заварювання. Зверніть увагу на кавомашину, оснащену міцними керамічними жорнами, здатними забезпечити різні ступені помелу від ультрадрібного «в пил» до грубого помелу – ідеально для різних видів кави, які ви захочете приготувати!

     

    4. Дотримуйтесь точних пропорцій кави та води

    Недотримання певних пропорцій кави та води під час заварювання може спотворити будь-яку чашку еспресо чи іншої кави та вплинути на її смак. Загальне правило – також відоме як «правило золотого перетину» – використовуйте 17 г кави на 34 г води для еспресо і 15 г кави на 240 г води для кави.*


    Звичайно, все залежить від особистих смакових уподобань і виду кавового напою, який ви готуєте. Просто пам’ятайте про цей загальний стандарт, якого бажано дотримуватися, якщо хочете навчитися готувати каву правильно.


    5. Встановлюйте час заварювання та температуру води правильно

    Температура води та час заварювання – два досить важливі фактори, коли йдеться про приготування смачної кави. Температура води під час заварювання має бути 90-96°C. Якщо вона нижче цієї позначки, це може призвести до недостатньої екстракції кави, в результаті напій не матиме належного смаку.

     

    Що стосується часу заварювання, то він може відрізнятися залежно від методу, який ви використовуєте. Наприклад, щоб усунути кислий присмак кави, встановіть час заварювання приблизно 2-4 хвилини. Якщо ви не збираєтеся пити каву одразу після заварювання, просто перелийте її в глечик. З іншого боку, еспресо заварюється протягом усього 20-30 секунд. А у звичайній кавомашині цей процес займає близько 5 хвилин. Отже, уникайте надмірної або недостатньої екстракції кави, переконавшись, що ви вибрали правильний час.

     

    Тепер, коли ви знаєте, як усунути неприємний гіркий або кислий присмак кави, насолоджуйтеся кожною чашкою відмінного еспресо та смачної кави завжди.

     

    * https://www.ncausa.org/About-Coffee/How-to-Brew-Coffee 

    Саме те, що вам потрібно:

    Підписуйтесь та отримуйте -10% додаткової знижки на першу покупку на Philips.ua*

    Будьте в курсі ексклюзивних пропозицій та акцій

    Дізнавайтесь про актуальні та корисні поради від Philips

    Отримуйте першими інформацію про новинки ​

    *

    *Промокод -10% знижки на покупки на Philips.ua буде надіслано на електронну пошту, вказану у формі підписки, за умови першої реєстрації такої електронної пошти.

    Я хотів би отримувати рекламні повідомлення - на основі моїх уподобань і поведінки - про продукти, послуги, події та акції Philips. Я можу легко відмовитися від підписки в будь-який час!

    Наш сайт найкраще переглядати за допомогою останньої версії Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.