UK
RU
0

Кошик для покупок

У Вашому кошику наразі немає товарів.

    Час читання: 4 хв

    Рецепти смаженої курочки: як приготувати здоровий обід зі смаженої курочки в домашніх умовах


    Всі люблять обідати смаженою курочкою, але приготувати куряче м’ясо правильно не завжди легко. Наші основні поради допоможуть вам створити найвдаліший рецепт смаженої курятини – від найкращих приправ і маринадів для найсмачнішого м’яса до рецептів смаженої курочки з низьким вмістом жиру, але зі збереженням усіх соковитих смаків – усі варіанти зібрані для вас в одному місці. Тримайте наші прості рецепти, завдяки яким вам і вашим гостям більше ніколи не прийдеться сумувати над тарілкою з сухим пересмаженим м’ясом!

    Ідеї смаженої курочки: підбираємо правильну приправу


    Прекрасно, якщо у вас м’ясо найвищої якості, але без гарної приправи будь-яка страва не варта уваги. Якщо не зважати на цей важливий крок під час приготування, курятина може вийти сухою і несмачною.

    Приправа

     

    Все залежить від особистих смаків. Якщо ви хочете подати курочку з простими овочами та картоплею, вам знадобиться лише трохи солі та перцю. Якщо ж ви готові спробувати щось пікантніше, зверніть увагу на паприку, корицю та чилі. Натомість розмарин або чебрець нададуть м’ясу більш традиційного трав’яного аромату. Щоб приправити курятину, достатньо просто ретельно втерти трави зі спеціями в шкірку.

    Маринад

     

    Маринад — це соус, яким просочується шкірка курочки, наприклад, можна використовувати пряний маринад для барбекю  або класичний медовий з лимоном. Маринування не тільки зробить курятину смачною та соковитою, але й додасть м’ясу неймовірної глибини смаку.

     

    Маринування м’яса за кілька годин до приготування допоможе запобігти його пересиханню в духовці, зробить шкірку курочки хрусткою, а м’ясо – надзвичайно смачним і ніжним. Щоб м'ясо віддало ще більше соку і аромату, під час смаження полийте його ложкою маринаду.

    Саме те, що вам потрібно:

    Простий і корисний рецепт смаженої курочки на обід


    Коли йдеться про запікання курочки, є два варіанти. Можна смажити її в духовці традиційним способом або можна скористатися мультипіччю, наприклад, Philips Ovi XXL. Використання мультипечі Ovi позбавить вас від зайвих клопотів на кухні, до того ж вона ідеально підходить для запікання цілої курочки або курячого філе

     

    Як приготувати здоровий обід зі смаженої курочки в духовці

     

    Щоб запекти курочку в духовці, вам доведеться докласти зусиль і приділити процесу певний час, але в результаті ви зможете подати на обід найсоковитішу і найсмачнішу запечену курочку.

     

    1. Спочатку покладіть куряче філе на деко для гриля і помістіть в розігріту до 200°C духовку. 
    2. На дно духовки помістіть велике деко – у ньому буде збиратися жир, який потім можна використовувати для бульйону або підливи. 
    3. Щоб приготувати цілу курочку в духовці,  потрібно приблизно від 60 до 80 хвилин залежно від розміру, також приблизно через 30-40 хвилин після початку приготування її потрібно перевернути. Щоб не пересихало, змащуйте м’ясо домашнім маринадом або бульйоном час від часу, поки воно готується. 
    4. Коли час вийде, встроміть шпажку в найтовщу частину стегна. Якщо витікає прозорий м’ясний сік, смажена курочка готова!

     

    Як обсмажити курочку без масла: використовуємо мультипіч Ovi
     
    Мультипіч Philips Ovi ідеально підходить для приготування здорового обіду зі смаженої курочки. Наприклад, мультипіч Ovi Smart від Philips має достатню місткість, щоб приготувати в ній цілу курочку. До того ж за допомогою мультипечі Ovi готувати вчетверо швидше, ніж у звичайній духовці.*

     

    Завдяки унікальній технології RapidAir всередині мультипечі Ovi циркулює гаряче повітря, яке забезпечує рівномірне приготування курочки з усіх боків, роблячи її ніжною всередині і хрусткою зовні. Лише технологія видалення жиру від Philips здатна вловлювати та зменшувати кількість жиру у м’ясі, роблячи його ще здоровішим, а сам кошик мультипечі Ovi –надзвичайно легким для очищення після приготування. Якщо ви плануєте подавати разом із курочкою картоплю фрі, у мультипечі Philips Ovi можна приготувати цю страву зі зменшенням кількості жиру аж до 90%.**



    * Порівняно з приготуванням м’ясних відбивних/відбивних зі свинини у кількості 6 шт. (0,7 кг) у стандартній духовці.

    ** Порівняно з картоплею фрі, приготованою у звичайній фритюрниці Philips.

    Підписуйтесь та отримуйте -10% додаткової знижки на першу покупку на Philips.ua*

    Будьте в курсі ексклюзивних пропозицій та акцій

    Дізнавайтесь про актуальні та корисні поради від Philips

    Отримуйте першими інформацію про новинки ​

    *

    *Промокод -10% знижки на покупки на Philips.ua буде надіслано на електронну пошту, вказану у формі підписки, за умови першої реєстрації такої електронної пошти.

    Я хотів би отримувати рекламні повідомлення - на основі моїх уподобань і поведінки - про продукти, послуги, події та акції Philips. Я можу легко відмовитися від підписки в будь-який час!

    Наш сайт найкраще переглядати за допомогою останньої версії Microsoft Edge, Google Chrome або Firefox.