Час читання: 4 хв
Якщо ви бажаєте споживати кориснішу їжу і хочете спробувати готувати без додавання олії, але переживаєте, що звичні страви можуть втратити смакові властивості, ця стаття саме для вас. У ній ми поділимося з вами різними способами смаження без додавання олії. Незалежно від того, чи це смажений гарбуз чи будь-які хрусткі овочі, ви дізнаєтеся, як зменшити загальний вміст жиру, але при цьому приготувати чудові вишукані страви. Ми розкажемо, як можна смажити м’ясо, як приготувати смачні чіпси в домашніх умовах, використовуючи мінімальну кількість олії або не використовуючи її взагалі.
Інша порада для тих, хто вчиться готувати без олії, полягає в тому, щоб замінити аромат, який з’являється під час смаження, натуральними підсилювачами смаку. Візьміть трави, наприклад, розмарин і чебрець, а також спеції, такі як пластівці чилі, перець і часник — завдяки їм овочі в духовці будуть неймовірно запашними і смачними. Пробуйте різні варіанти спецій, поки вчитеся смажити овочі без олії. Вони добре працюють з будь-якими овочами, і, можливо, деякі вже зайняли своє місце на вашій кухні. Точні пропорції суміші, яку ви використовуєте, залежатимуть від вашого особистого смаку, але є базова приправа з солі, перцю та розмарину з додаванням чогось гострого, чи то карі, чи коріандру, перцю чилі чи спеції каджун, які покращать смак смажених овочів і без олії, при цьому кількість калорій не зміниться.
Ми звикли, що якщо смажити на олії, страва матимете і смак, і текстуру. Але ж існує багато інших, корисніших способів запікати овочі, не додаючи при цьому жодної краплі олії. Наприклад, щоб приготувати хрусткі овочі з невеликою кількістю олії або взагалі без неї, використовуйте мультипіч Ovi, сковороду з антипригарним покриттям або просто обсмажуйте овочі з додаванням невеликої кількості води замість жиру або олії.
Хто відмовиться від домашніх чіпсів? А якщо приготувати їх у духовці або у мультипечі Ovi, можна зменшити кількість жиру для більш збалансованої дієти. Для приготування смажених чіпсів без олії просто наріжте необхідну кількість почищеної картоплі, приправте паприкою, часником і зеленню, викладіть на деко, застелене папером для випікання, і випікайте в духовці протягом приблизно 25 хвилин при 200°C або 180°C в режимі циркуляції повітря. Якщо ви обираєте запечені, а не смажені чіпси, використовуйте мультипіч Ovi. Цей сучасний пристрій, наприклад, Philips Ovi Combi та Philips Ovi, може смажити, запікати, готувати на грилі, випікати, розігрівати, дегідрувати і навіть підсмажувати, готуючи найрізноманітніші страви з додаванням до 90% менше жиру, ніж звичайна фритюрниця.* Це також єдина мультипіч, оснащена технологією, яка зменшує кількість жиру, збираючи його у спеціальних отворах у нижній частині кошика. Все ще у пошуках візуального натхнення? Спробуйте ці смачні рецепти різнокольорових овочевих чіпсів або картоплі фрі з батату з низьким вмістом жиру та чудовим смаком. Врешті-решт, хто сказав, що здорова їжа має бути нудною і негарною?
У духовці: Приготування м’яса в духовці – відмінний спосіб зменшити кількість олії. Ніщо не зрівняється з традиційною смаженою свининою чи куркою, приготованою в духовці. Однак спробуйте приготувати звичні страви у мультипечі Philips Ovi Combi чи Philips Ovi – ви досягнете тих самих результатів учетверо швидше, ніж у звичайній духовці.** На сковороді: Смажити м’ясо без додавання олії можна і у звичайній сковороді з антипригарним покриттям. Природних жирів м’яса достатньо, щоб воно добре проготувалось, але якщо все ж таки хочете додати трохи рідини, щоб уникнути пригоряння, використовуйте невелику кількість газованої мінеральної води. Як не дивно, але це працює! Або оберіть ще легший шлях і використайте пристрій, який виконає всю важку роботу за вас. Здогадалися? Так, мова про мультипіч Philips Ovi, завдяки якій м’ясо не тільки ідеально обсмажиться з мінімальною кількістю олії, але й зайвий жир буде зібрано в отвори на дні основного кошика завдяки унікальній технології видалення жиру. * Порівняно з картоплею фрі, приготованою у звичайній фритюрниці Philips. **Порівняно з приготуванням м’ясних відбивних/відбивних зі свинини у кількості 6 шт. (0,7 кг) у стандартній духовці.