Грудне молоко є найкращим продуктом для малюка. Але дитина росте і приходить час урізноманітнити його харчування новими «дорослими» продуктами.
Найголовніша вимога до їжі при введенні прикорму - це її якість. Якщо ви купуєте продукцію в магазині, то уважно вивчайте етикетку. Найкращим варіантом будуть продукти з екологічним маркуванням: це свідчення їх якості та безпеки. Звертайте увагу, щоб в продуктах не було консервантів, ГМО, стимуляторів росту, пестицидів. Як правило, чим натуральніше продукт, тим менше його термін зберігання. Чим старшою стає дитина, тим більше складну їжу вона здатна перетравлювати. Якщо в 4-6 місяців їжа повинна бути рідкою і однокомпонентною, то до 1 року дитина цілком може пережовувати шматочки і їсти страви з декількох продуктів. Під час прикорму важливо враховувати температуру нових страв. Якщо малюк харчувався до цього грудним молоком, то і прикорм, що вводиться в перші місяці, повинен відповідати температурі грудного молока - 36-37 градусів. У віці 3 років температура гарячих страв може досягати 50 градусів, а холодних - 15. Дитяча їжа дорослим часто здається позбавленою смаку і виникає бажання додати солі або цукру. Робити цього не рекомендується. Якщо говорити про цукор, то він, звичайно, дитині необхідний. Ще перебуваючи у мами в животі, плід засвоює глюкозу, необхідну для зростання. Після народження малюк отримує глюкозу з материнського молока. А коли починається прикорм, то дитина отримує цукор з фруктів і овочів. До 7 років добова норма фруктів і овочів складає 150 грам. Тому зовсім не обов'язково додавати цукор в продукти, завжди можна «підсолодити» кашу або сир бананом або сухофруктами, якщо немає алергії. Що стосується солі, то педіатри одноголосно не радять додавати її в їжу. У дитини зовсім інші смакові відчуття, і вона просто не розпізнає її в їжі, а на водно-сольовий баланс організму сіль свій вплив надасть.
Одне із завдань прикорму - це доповнити раціон малюка корисними речовинами. Щоб зберегти їх в продуктах, потрібно використовувати найбільш бережливі способи приготування: варіння або приготування на пару. Смажені страви, які користуються любов'ю дорослих, дитині можуть завдати шкоди. Найважливіша вимога до прикорму - свіжість приготованого блюда. Молочні продукти, а також фруктове пюре необхідно готувати безпосередньо перед вживанням. Супи чи овочеві пюре підлягають зберіганню в холодильнику не більше двох днів. Для того, щоб їжа зберегла свої корисні властивості і не зіпсувалася, можна використовувати спеціальні контейнери для зберігання дитячого харчування Philips Avent. Сьогодні в допомогу мамі Philips Avent створили багато приладів, які допоможуть заощадити час, а приготування корисної їжі для малюка зроблять легким і приємним. За допомогою пароварки-блендера ви можете приготувати страву, зберігши всі мікроелементи і вітаміни продуктів. Вона зручна для використання і не займає багато місця. Спочатку ви просто наливаєте води в чашу, готуєте на пару, а потім перевертаєте чашу і подрібнює блендером. Можна готувати прикорм для малюків, обід для школярів і для дорослих, які надають перевагу здоровій їжі.
Контейнер для зберігання їжі
SCF639/05
Ємності для зберігання свіжої їжі
SCF876/02
Premium
Пароварка-блендер 4-в-1
SCF885/01
Advanced
Пароварка-блендер 2-в-1
SCF870/22
You are about to visit a Philips global content page
Continue