Час читання: 5 хв
Відомо, що існують духові шафи, фритюрниці та мультипечі, але які відмінності між ними? Спробуємо розібратися, у чому між ними різниця, та прояснити основні переваги вибору та використання мультипечі та фритюрниці, а також чим мультипіч відрізняється від духовки, коли йдеться про приготування їжі.
Якщо ви любите готувати вдома, напевно, ви завжди у пошуках найкращих кухонних приладів, які полегшують процес приготування, та слідкуєте за сучасними підходами до приготування здорових і смачних страв. Дуже часто улюблені фірмові сімейні страви – це ті, які треба смажити або готувати у фритюрі. При цьому не всі знають, що є прості способи зробити таку їжу більш корисною.
По-перше, спробуємо визначити, наскільки ці три пристрої відрізняються один від одного залежно від функціональності. Для детального аналізу цих популярних кухонних пристроїв розпочнемо з головного:
Що представляє собою звичайна фритюрниця? Що представляє собою мультипіч? Високофункціональна мультипіч Philips Ovi Combi виконує більше ніж одну функцію завдяки інноваційній технології циркуляції гарячого повітря – вона дає змогу смажити, готувати на грилі, підсмажувати, а також випікати.
Приготування у фритюрниці передбачає занурення продуктів у киплячу олію. Завдяки такому способу готуються смачні смажені закуски – від домашніх чіпсів і смажених курячих крилець до свіжих пончиків. Олію для фритюру зазвичай нагрівають електричним способом або за допомогою занурювальних нагрівачів до високих температур, як правило від 175°C до 190°C.
Як працює духова шафа?
У духовці їжа готується за допомогою нагрівальних спіралей, розташованих на кількох рівнях з різними налаштуваннями. Налаштування передбачають локальну концентрацію температури (верхнє та/або нижнє нагрівання) або рівномірно розподіляють тепло у режимі циркуляції за допомогою вентилятора. У багатьох духовках є вбудована функція гриля.
Це були основні характеристики фритюрниці та духовки, які ви, напевно, вже знаєте, чи не так? Але як щодо мультипечі?
Використання духової шафи Використання мультипечі
Використання фритюрниці
Високотехнологічний пристрій мультипіч Philips Ovi Combi вирізняється насамперед швидкістю приготування продуктів і спеціальною системою циркуляції гарячого повітря – саме завдяки цим компонентам готові страви мають хрустку скоринку та добре пропечені всередині і при цьому вони не бувають пересушеними, як інколи трапляється в традиційній духовці.
Якщо потрібно визначити час, необхідний для приготування страви у тому чи іншому кухонному пристрої, достатньо запам’ятати основні значення.
Окрім основних страв, у нас також є рецепти домашньої картоплі фрі та картоплі по-селянськи, які можна приготувати в мультипечі Ovi в якості ідеального гарніру. Отже, відкиньте сумніви – готувати просто! Сподіваємося, ми відповіли на запитання, що таке мультипіч Ovi, і допомогли вам зрозуміти різницю між нею та духовкою і фритюрницею. Почувайтеся впевнено, якщо готові зробити вибір, перед тим як влаштувати феєрію на власній кухні.
Загалом, обрання мультипечі Ovi для приготування їжі — чудова ідея, яка надає набагато більше опцій на користь здоровішого способу готування улюблених смажених страв порівняно зі звичайною фритюрницею! Тепер, коли ви дізналися про основні принципи роботи мультипечі Ovi, оцінили усі плюси та мінуси використання мультипечі, фритюрниці та духовки, настав час готувати! Пропонуємо розпочати з наших улюблених рецептів для мультипечі Ovi, а саме:
* Етикетка енергоефективності ЄС 2015 року призначена для маркування електроприладів.Найвища енергоефективність позначена класом A +++ (0,4 кВт·год для електричної духовки та 0,8 кВт·год для газової духовки), найнижча – класом D.