Час читання: 7 хв
Свіжовижатий фруктовий сік – райська насолода. Він не тільки сповнений смаками, але й славнозвісним набором найважливіших вітамінів і необхідних поживних речовин. Незалежно від того, чи вип’єте ви склянку звичного свіжовижатого соку з яблука, апельсина, винограду, чи віддасте перевагу екзотичному міксу, наприклад, авокадо з редькою – смачний сік стане ідеальним компонентом збалансованої дієти. Якщо обрати правильну соковижималку, можна отримати неперевершені смак, текстуру та якість соку, вижатого власноруч. Проте свіжовижатий сік, на жаль, має короткий термін зберігання, оскільки незабаром після приготування вміст у ньому вітамінів починає зменшуватися. Тому зберіганню свіжовижатого домашнього соку потрібно приділити трохи більше уваги. Ви маєте знати, як довго можна зберігати сік в холодильнику та чи можна заморожувати свіжий сік. Завдяки нашим порадам, наведеним нижче, ви дізнаєтеся, як зробити ідеальний сік в домашніх умовах, та ознайомитеся з рекомендаціями щодо найкращих способів зберігання свіжого соку, так щоб він не втратив смачного вітамінного ефекту!
Перш ніж ми перейдемо до зберігання свіжого соку, спочатку потрібно його віджати! На ринку існує безліч кухонних приладів, за допомогою яких можна створити ідеальну склянку свіжовижатого соку. Якщо ви хочете дізнатися більше про те, як вибрати ідеальну соковижималку, читайте далі, на що необхідно звернути увагу.
Існує два основних види віджимання соку. Соки холодного віджиму мають явну перевагу. Коли фрукти нагріваються, вони певною мірою втрачають ферменти та вітаміни, але коли йдеться про віджимання соку, помилкам немає місця: просто помістіть фрукти в соковижималку, увімкніть її та насолоджуйтеся смачним свіжовижатим соком.
Вибираючи соковижималку, варто приділити трохи часу відмінностям між різними моделями серед доступних. Кожна з них може по-різному вплинути на смак, консистенцію та вміст поживних речовин у цьому вітамінному напої. Крім того, від виду соковижималки, за допомогою якої віджимається сік, залежить навіть термін його придатності. Давайте розглянемо два найпоширеніших види соковижималок.
Якщо вам цікаво, як зберігати свіжий сік, відповідь є! Ось найчастіші запитання про умови зберігання свіжого соку, дізнавшись відповіді на які ви зможете довше насолоджуватися улюбленим корисним домашнім соком.
Якщо ви хочете зберігати свіжий сік, не заморожуючи його, пам’ятайте, що в холодильнику його можна тримати впродовж трьох днів. Якщо сік заморожувати, він може зберігатися від 12 до 16 місяців.
Це залежить від того, як довго ви хочете його зберігати, і чи має для вас значення, щоб й ньому збереглися вітаміни та поживні речовини. Зберігання соку в холодильнику гарантує, що він втратить менше вітамінів, ніж при кімнатній температурі. Зберігання свіжого соку в морозильній камері дозволить подовжити термін зберігання, при цьому і втрата поживних речовин буде незначною.
Якщо ви вибрали для соку фрукти з їстівною шкіркою, наприклад, яблука, не очищайте її. В шкірці багато вітамінів і поживних речовин, що ідеально підходить для свіжовижатих соків. Якщо віджимати сік з фруктів зі шкіркою, це допоможе подовжити термін придатності вітамінів та підвищити до максимуму поживність напою.
Колекція Avance
Шнекова соковижималка
HR1945/80
Колекція Avance
Соковижималка
HR1922/21
Viva Collection
Соковижималка
HR1855/70
Якщо ваша морозильна камера заповнена, розгляньте ще один варіант зберігання свіжого соку – пастеризацію. Пастеризація знищує мікроорганізми, які спричиняють псування соку. Це простий і швидкий спосіб зберегти домашній свіжий сік. Порада: За допомогою пастеризації ви зможете не тільки зберегти свіжовижатий сік, але й подовжити термін його зберігання до року. Однак слід пам’ятати, що в процесі пастеризації свіжий сік втрачає більше вітамінів, що неминуче під час нагрівання соку.
Завдяки цим простим рекомендаціям з приготування та зберігання свіжого соку у вас в арсеналі відтепер є всі необхідні поради щодо того, як найкраще зберігати свіжий сік після того, як ви його віджали. * Згідно з даними внутрішнього тестування, при приготуванні соку з 1000 г винограду, яблук, ожини, полуниці, помідорів, кавунів, апельсинів і гранату. МікроМастікейтинг
Щоб законсервувати фруктовий сік, виконайте наступні кроки: